Wie zijn we ?

Wij zijn Dominique en Thierry de Lannois-Notté, in de zestig en ouders van drie kinderen (Olivier, Nathalie en Véronique). Wij wonen sinds 1984 in het dorp Ucimont in de gemeente Bouillon. Ieder van ons heeft zijn eigen specialiteit: Dominique heeft een groene duim en zorgt voor de moestuin en de tuin; ze heeft ook een artistieke vezel die ze ontwikkelt in aquarel en in de decoratie van de cottages. Thierry heeft kennis opgedaan op het gebied van de natuur. Hij werd een ervaren koerier in de ontdekking van de natuur. Raadpleeg het gerust om meer te weten te komen over de wandelingen die er in de regio te doen zijn.

 

We zijn nog langer geleden verliefd geworden op de zuidelijke Ardennen. Hier hebben we elkaar ontmoet! Toen we de kans kregen om ons huis te kopen, dan de gite dat 10 jaar later de twee gites zou worden, hebben we geen seconde geaarzeld!

 

Het dorp Ucimont leek ons vanaf het begin welkom te heten. We voelen ons daar op ons gemak. De inwoners zijn gewend om in de buurt van toeristen te zijn. Ook al is het nodig om te reizen om boodschappen te doen, het isolement van de stedelijke turbulentie compenseert deze paar ongemakken ruimschoots. Alle winkels bevinden zich op 15 minuten rijden met de auto.

 

De twee gites, La Fermette en Le Fournil, zijn gebouwd in 1994. Sindsdien hebben we er een erezaak van gemaakt om ze in stand te houden of zelfs te verbeteren. We hebben een grondige kennis van lokale producten en we zijn blij om u te voorzien van informatie over producenten. De gemeenschappelijke tuin biedt u de ruimte voor spelletjes voor uw kinderen en ontspanning. U vindt er comfort en authenticiteit, essentiële ingrediënten voor een geslaagd verblijf in de Ardennen.

 

Het is de perfecte plek om uw batterijen op te laden, uw zorgen te vergeten en uw batterijen op te laden met positieve energie. In het dorp zijn er nog steeds klokken die de dag onderbreken, hanen die kraaien, vee en boeren die werken. Kortom, het is de campagne!

 

Vanuit het huisje kunt u een wandeling maken zonder dat u uw voertuig hoeft te nemen. Op minder dan een kilometer lopen kunt u genieten van het uitzicht op de "Graf van de Reus" in Botassart: een adembenemend en wild uitzicht op een meander van de Semois, geklasseerd als een belangrijke erfgoedlocatie van landschapsbelang in Wallonië. Binnen een straal van 25 kilometer zijn er een dertigtal gemarkeerde wandelingen beschikbaar.